Múzeumpedagógia – Nyári táborok

Korábbi táborok
Vissza

Tarts velünk!

Időpont: 2010. június 21. – július 3.
Helyszín: Pápa

2010 június 21 - július 2-ig ismét megszervezzük a pápai Jókai Mór Városi Könyvtár Gyermekkönyvtárában az olvasótábort. A csoportba a 6-14 éves korig várjuk a gyerekeket.

A város minden általános iskolájában és gimnáziumában felkeressük azokat a  pedagógusokat, akikkel évek óta együttműködünk, s kérjük a segítségüket  a program megismertetésében. Természetesen az iskolák hirdetőtábláin a helyi újságban / Pápa és Vidéke/ és a helyi televízióban  is  ismertetjük a tervezett programot.

Számítunk a régi táborosaink részvételére,- segítségére is.

Több olyan gyereket is szeretnénk  meghívni,  akiknek problémás a nyári kikapcsolódás, esetleg a családi hátterük is. Tapasztalataink azt mutatják, hogy ezek a gyerekek rendszeres látogatóink lesznek, szívesen térnek vissza és vesznek részt a folyamatos munkánkban.

Hagyományainkhoz híven segítik a tábor munkáját nyugdíjas pedagógusok, -és egyetemisták is, akiknek a nyári pedagógia gyakorlat szükséges.

Úgy érzem mindannyian egyetértenek a budapesti találkozásunkkor megfogalmazott célokkal: „Az olvasótáborok célja, hogy a résztvevőkben igényt teremtsen az olvasásra élményszerű, aktív, közösségi cselekvés által más műveltségi területek bevonásával és a helyi jellegzetességek „kihasználásával.”

Fontosnak tartjuk könyvtárunk helyismereti gyűjteményében fellelhető információk használatát.

Az információk funkciói közül „rendkívül fontos, de bizonyos szempontból a legfontosabb az a hatás, amely az adott helyhez való érzelmi, értelmi kötődést erősíti a helyismereti gyűjteményekben rejtőző értéke, közvetítése a községre, városra vonatkozó ismeretek befogadásával, értelmezésével elvezethet a lokálpatriotizmus érzésének és tudatának kialakításához, elmélyítéséhez. /Bényei/

Az értékek közvetítésében, a befogadás elősegítésében tölt be fontos szerepet a táborunk.

Galéria